Go Back   tanTALK - Tanning Salon Business Owners Community > TanTalk Central > Tanning Lamps

Tanning Lamps This is the forum to discuss everything about tanning lamps form low pressure to high pressure.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-26-2014, 05:04 PM   #1 (permalink)
 
Join Date: Mar 26 2014
Location: Uk
Posts: 4
Rep Power: 0 Lolabud is on a distinguished road
Cool Bulb trouble

Hi there I'm a newbie so don't be to harsh on replies and no smart arses thank you

I have a alisun 300/400 series which was already dismantled when I bought it and was told a few of the tubes 2/3 in fact needs replacing
So the first I fired it up this was the outcome

Only 5 bulbs out of 16 on top only work
2/3 starters had Burnt out and gone a weird shape
3 trays ballast stay cold after running it appox 12 mins ...would that be related to the same bulbs ?


Changes made:
I've changed bulbs = no change
Changed starters in majority of top bulbs from Philips s12 to same but black in color = more bulbs won't come on in blocks of 4 now
Also 2 bulbs on bottom not working now
Tightened all wires connectors
my question is could the wiring to ballasts be wrong before I start thinking they have a fault because of them not getting warm when it's running any help in where to start on the fault finding and order would be really useful
With regards Lola
Lolabud is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 12:51 AM   #2 (permalink)
 
Join Date: Apr 21 2004
Location: Mass.
Posts: 689
Rep Power: 14 suncitypembroke is on a distinguished road
Re: Bulb trouble

Change to cosmedico starter and new lamps it the Philips stater they SUX
suncitypembroke is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 04:28 AM   #3 (permalink)
 
Join Date: Mar 26 2014
Location: Uk
Posts: 4
Rep Power: 0 Lolabud is on a distinguished road
Re: Bulb trouble

Thank you I will try what u say
Lolabud is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2014, 12:27 PM   #4 (permalink)
 
Join Date: Mar 18 2005
Location: GA
Posts: 1,153
Rep Power: 13 peach will become famous soon enough
Re: Bulb trouble

Quote:
Originally Posted by Lolabud View Post
Hi there I'm a newbie so don't be to harsh on replies and no smart arses thank you

I have a alisun 300/400 series which was already dismantled when I bought it and was told a few of the tubes 2/3 in fact needs replacing
So the first I fired it up this was the outcome

Only 5 bulbs out of 16 on top only work
2/3 starters had Burnt out and gone a weird shape
3 trays ballast stay cold after running it appox 12 mins ...would that be related to the same bulbs ?


Changes made:
I've changed bulbs = no change
Changed starters in majority of top bulbs from Philips s12 to same but black in color = more bulbs won't come on in blocks of 4 now
Also 2 bulbs on bottom not working now
Tightened all wires connectors
my question is could the wiring to ballasts be wrong before I start thinking they have a fault because of them not getting warm when it's running any help in where to start on the fault finding and order would be really useful
With regards Lola
"Hi there I'm a newbie so don't be to harsh on replies and no smart arses thank you ...."

They aren't smart Arses on this site. You may need to look at your incoming voltage and your contactor. Pushing down on your contactor should turn all of your lamps on. If not, you may need a new one.
peach is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bulb /starter trouble Lolabud Sun Doctors 7 04-02-2014 12:14 AM
Having trouble with Hex kimb Sun Doctors 2 12-09-2008 12:15 PM
HP trouble! Neon Beach Tanning Equipment 48 07-23-2006 08:22 AM
Who has actually had trouble with ETS? WendyJo General Tanning Industry Discussions 28 07-28-2005 05:36 PM
Trouble with TA bed Gene Tanning Equipment 1 08-29-2001 09:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.1.0
Copyright 2009 - tanTALK.com

click here for advertising info!